Palvelut

Trimmaus

Trimmaus on osa koiran kokonaisvaltaista hyvinvointia, ja turkkia tuleekin hoitaa säännöllisesti. Koiran on mukavampi olla puhtaassa ja takuttomassa turkissa. Trimmaukset suunnitellaan aina yhdessä omistajan kanssa hänen toiveidensa mukaan. Kaikenlaiset koirat ovat tervetulleita trimmaukseen, ja ihan jo pennutkin kannattaa opettaa turkin hoitoon. Pentujen kanssa voidaan järjestää lyhyitä tutustumiskäyntejä ennen varsinaista trimmausta tai pesua. Myös lyhytkarvaiset koirat ovat tervetulleita pesuun sekä siistintään. Teen trimmauksia saksilla, koneella sekä nyppien.

Koirahieronta

Koiran lihaksistoa olisi hyvä huoltaa säännöllisesti samalla tavalla kuin ihmisilläkin. Lihaskireyksiä voi aiheuttaa jokin rakenteellinen vika, vamma, aktiivinen harrastaminen tai liian yksipuolinen liikunta. Kireät lihakset aiheuttavat kipua, jonka seurauksena kehoa aletaan käyttää toispuoleisesti. Hieronnalla pyritään löytämään ongelmakohdat ja näin helpottamaan koiran oloa. Merkkejä lihaskireyksistä voivat olla nuoleminen, kirputtaminen, käytösongelmat tai liikkeiden varominen.

Hampaiden puhdistus

Koirat tulisi käyttää säännöllisesti hammaskiven poistossa eläinlääkärillä ja samalla tarkastaa hampaiden kunto. Ultraäänihammasharjalla tehty puhdistus on kuitenkin hellävarainen tapa poistaa pienet kertymät hampaiden pinnalta ja toimii hyvin ylläpitohoitona eläinlääkärikäyntien välillä. Tämä sopii myös iäkkäämmille koirille joille nukutuksessa tehtävä puhdistus ei ole enää suositeltavaa.